בראשית הכל היה אורגני, פשוט כי לא היה לא-אורגני. התפוח שאכלה חווה בגן עדן, המן שירד על בני ישראל במדבר ואפילו הלחם, כל אלה היו אורגניים למהדרין. וראו זה פלא, הקידמה גורמת לנו לרצות לחזור למקורות ולשלם במיטב כספינו על מזון אורגני, שנתפש כאלטרנטיבה הטובה והבריאה ביותר למזון התעשייתי שאנחנו אוכלים. האם המזון האורגני הוא התשובה הטובה ביותר לתחלואים שגורם המזון התעשייתי? אין תשובה חד משמעית , אבל נשמעים יותר ויותר קולות שאומרים שכן. והקולות האלה סוחפים אחריהם יותר ויותר אנשים שמניחים מאחוריהם את הירקות המרוססים והמזונות המעובדים, מתחילים להישבע בשם הקינואה, ומפסיקים לשאת את שם המלפפון הלא מרוסס לשווא.
השינוי עשוי דווקא להוזיל עלויות “חשוב לציין שהמעבר לאורח חיים אורגני אינו שיכפול של אורח החיים הנוכחי לאורח החיים האורגני”, מסבירים לביא וכץ, שמקיימים מזה שנתיים משק בית שמתבסס ברובו על מזון אורגני – “אלא שינוי, לאו דווקא קיצוני, של הרגלי החיים”. לדבריהם, זאת הסיבה לכך שהתשובה לגבי התייקרות ההוצאה החודשית אינה כה חד משמעית כפי שהיא נראית. מצד אחד אין עוררין על כך שאוכל אורגני יותר יקר, אך מצד שני ב”בית אורגני” יש הרבה יותר אוכל טרי וביתי, הרבה פחות מוצרים מעובדים וארוזים – שהם המוצרים הכי יקרים בסל הצריכה של משפחה שצורכת מזון רגיל. “כשרוב ההוצאה על מזון היא על קטניות, דגנים, ירקות ופירות טריים”, אומר לביא, “גם אם הם יותר יקרים מהמקבילים הרגילים, עדיין הם יותר זולים ממזונות מעובדים”. “אם ההוצאות שלנו עלו, זה זניח”, מעריכים כץ ולביא. לדבריהם, ההוצאות שלהם על מסעדות והזמנות אוכל ירדו פלאים מאז ששינו את אורח החיים שלהם. “לא בגלל סגפנות”, מסביר לביא, “אלא בגלל שיש בבית שפע של אוכל טרי וטעים וזה פשוט מוציא את החשק לאכול במקום אחר”. |
רוצה פריצת דרך כלכלית?
אני מזמין אותך לקבל “שיחת ייעוץ ובהירות” ( ב ZOOM) ללא עלות
ליצירת פריצת דרך כלכלית
עם מנטור של תכנית סוד הכסף